atletske utrke

Atletske ulične utrke:

Na području grada Živinice održavaju se dvije ulične atletske trke “Živinička trka” u organizaciji Kluba borilačkih vještina “Flek Tom Cat” i ulična trka “Živinice za 10” u organizaciji Biciklističkog kluba Živinice.

”Živinička trka” u dužini od četiri kilometra prolazi trasom užeg dijela grada, kroz dvije glavne gradske ulice. Start i cilj trke je ispred zgrade gradske uprave Živinice, a svake godine za pobjednike je osiguran bogat nagradni fond. ”Živinička trka” se tradicionalno održava od 2016. godine, a trasom utrke trčali su najbolji atletičari iz Bosne i Hercegovine kao i regiona.

”Živinice za 10” je ulična trka u dužini od deset kilometara. Staza utrke je kombinovanog tipa, osim trčanja cestovnim dijelom, dio staze se trči i kros terenom kroz Sprečko polje. Zbog ovakve konfiguracije terena i dinamičnosti staze trka je namijenjena svim tipovima trkača. Za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji osiguran je nagradni fond. Obje utrke su bez kotizacije, osigurano je besplatno učešće za sve sudionike.

Galerija

Video 

bs_BABosnian